dimecres, 10 de març del 2010

Data assenyalada per assenyalar 2 novetats

La representació numèrica de la data del dia d’avui (10.3.10) és juganera. Ho és prou com perquè regalem als lectors d’aquest bloc amb dos enllaços juganers també.

El primer us durà a Shelf Browse que és un producte de Library Thing for libraries. El podeu veure en funcionament a High Plains Library District, és lleig amb ganes, però ensenya els llibres al prestatge (pensant en els llibres al prestatge és com a mi em van ensenyar classificació; menys conceptes moderns a la boca i més al cap, ens calen a l’ofici).

El 2n us durà al número de març de l’American Libraries que ara podeu llegir en línia. Val la pena anar i mirar-se com l’ALA ha posat el seu ‘magazine’ en línia. Perquè emfatitzo això de magazine?, doncs perquè quan parlem de que hi ha moltes revistes digitals ens estem referint normalment) a ‘journal’, és a dir revistes erudites amb articles de certa extensió. Els magazines (o revistes de quiosc) són diferents que els journals (o revistes científiques), tenen unes finalitats diferents, es llegeixen diferentment i necessiten, per tant un ‘apardor’ diferent i un programari de visualització diferent.

Va, regaleu-vos una bona estoneta i passegeu-vos 5 minuts pel LTxL o pel nou ALm.

(per cert, l’AL continua de moment fent-se en versió impresa i és descarregable també en pdf)

2 comentaris:

Robert ha dit...

....moltes gracies, ara hi vaig...

...deu n'hi do la feina que vas, ara, després d'estar sitiat un parell de dies no dono l'abast...

Carme Fenoll ha dit...

Hola Lluís,
Moltes gràcies pels teus suggeriments. He trobat molt interessant l'aplicació del Shelf browse (no trobo que tingui un look tan lleig com dius...què més voldríem per aquí que tenir com a mínim totes les imatges, ja no parlo de popups...)
Molt bé també la revista de l'ALA. Em quedo per exemple amb les 10 Technology Ideas Your Library Can Implement Next Week (p. 31).
Que visqui la gent pràctica! Sí, senyor!