diumenge, 27 de febrer del 2011

L’edifici de la BP de l’Estat a Bcn

Un article que val la pena llegir sobre la biblioteca pública de l’Estat a Bcn. És el que apareix al Time out cultura, suplement de l’Ara, i signat per Òscar Guayabero, en el que es comenta l’exposició al COAC dels projectes que es van presentar al concurs obert per l’edifici.

No trobo el text complet de l’article a Internet i en transcric uns paràgrafs, crec, plens de seny i intel·ligència:

  • "I el que també queda clar és que el solar escollit és tot menys fàcil, fins i tot és directament equivocat."
  • [Respecte l’emplaçament de l’edifici] "i el que més sobta és la distància fins a la primera boca de metro... És fonamental que des de la parada es pugui accedir directament a [la biblioteca], no fer-ho és posar en perill la seva usabilitat."
  • "El trànsit ferroviari de l’estació de França és ara petit i podria desaparèixer quan estigui finalitzada la via de l’AVE. Hom es pregunta si no valdria la pena fer la biblioteca dins de l’estació apropant-la a la ciutat i al metro."
  • "Si un equipament d’aquesta magnitud ha d’entendre’s a escala de ciutat i fins i tot d’àrea metropolitana, no plantejar la idoneïtat de la seva ubicació és, com a mínim, negligent."
  • [La proposta arquitectònica per l’edifici és] "potser massa correcte, com amb por de caure amb l’ara mal vista arquitectura icònica. Personalment, crec que una gran biblioteca justament hauria de ser reconeixedora per a tots els ciutadans i hauria de cridar l’atenció per recordar-nos que la cultura és allà dins, a tocar nostre, si volem."