diumenge, 8 de desembre del 2013

Redistribució emocional de la cultura






La informació manuscrita o impresa, per escassa, feia necessàries les biblioteques. 
La informació digital, les fa innecessàries. 
Aquests és la disrupció. 

Les biblioteques s’han ocupat dels llibres, però, tenien (tenen) sentit, en tant en quan afavoreixen que els llibres siguin llegit. El nostre negoci no són els llibres sinó la lectura.

Però les biblioteques, amb la bona intenció d’oferir un fons de qualitat, no han sabut veure que no només han d’acumular llibres (d’acumular-los en el bon sentit: fent una col·lecció) sinó que han d’ajudar a que qui se’ls vulgui treure del damunt ho faci de la millor forma possible.

Com que no ens en devem haver sortit prou be de redistribuir els excedents llibrescos que les persones acumulem a casa, hi ha qui s’empesca campanyes com la que trobareu descrita a sota

Campanya per a la redistribució emocional de la cultura
  • Tens llibres que et fan nosa? CD’s, DVD’s i LP’s que ni llegeixes ni escoltes ni mires ni t’enamoren ja com fa vint, quaranta o seixanta anys? O que vas comprar pensant-te que eren meravellosos... i no?
  • Ara pots treure-te’ls de sobre amb elegància. I amb la seguretat que nosaltres sabrem trobar aquella ànima bessona que tu has demostrat no ser.
  • Buscarem algú que els pugui donar una segona oportunitat; una vida nova molt millor que la que duien al teu garatge, a les teves golfes, al teu traster.
  • Tens sobres culturals a casa? Reuneix-ne com més millor i truca’ns. Passarem a recollir-les.
  • Moltes gràcies per col.laborar en la redistribució emocional de la cultura.
  • Telèfon de l’esperança cultural: 648 79 37 14
  • Truca ara. Junts podem fer del món un lloc menys despreciable.

2 comentaris:

Ilumi ha dit...

Em sobra gairebé tot d'aquesta "campanya", però crec que tenint en compte la rapidesa amb la qual es descataloguen els llibres actualment, o acceptem donatius o ens quedem amb un fons anodí. I a més, si tenim un fons especial es fa totalment imprescindible acceptar-los: potser és l'única manera d'aconseguir segons quins títols, no?

Carme Fenoll ha dit...

Dos propostes més per a resoldre aquesta necessitat:

1. La Cepse, del Servei de Biblioteques del Dept. de Cultura, que disposa d'un servei de tractament d'obsolets i donatius: cultura.gencat.cat/cepse - http://bit.ly/1dyDTpi

2. Una proposta a les comarques gironines gestionada per dos bibliotecaris: Connexió Papyrus: http://www.celra.cat/index.php?option=com_content&view=article&id=2508:connexio-papyrus&catid=196:entitats-culturals&Itemid=144

Seguim,

Carme