dijous, 31 de gener del 2008

Coincidències i similituds

Vaig conèixer la biblioteca pública de Queens perquè va ser una de les primeres en usar el visualitzador de catàlegs Aquabrowser. Pels que no coneguin Aquabrowser, val la pena que l’hi donin una mirada. Podeu començar amb una consulta per a ‘Escher’ i veure tant les variants d’escriptura com les associacions suggerides i, a partir, d’aquí, anar navegant fins que us en canseu.

Però el motiu del comentari no és el visualitzador, sinò una coincidència. Avui s’ha celebrat a la Biblioteca de la Tecla Sala el debat “Biblioteca pública i immigració: una eina per a la incorporació de la nova ciutadania”. Hi parlava el coordinador del programa ‘New Americans’ de la biblioteca de Queens, Sr. Fred J. Gitner. L’he tingut al costat i li he demanat si era la mateixa biblioteca que de forma tant innovadora havia estat de les 1es en l’ús d’Aquabrowser, i m’ha dit que sí. Malgrat no ser el seu tema, coneixia perfectament el visualitzador.

D’aquí hem anat a parlar de programaris de gestió de biblioteques i a l’opció feta per moltes biblioteques catalanes de, després del conseqüent concurs, triar el 2005 el programari Corinthian, programari innovador que, en canvi no va ser capaç de tenir vida en el mercat. El Sr. Gitner ha obert els ulls i m’ha explicat que a ells els va passar el mateix però amb un altre programa, un que es deia Horizon. Passa però que Corinthian i Horizon eren dos noms per al mateix programari. Similituds.

1 comentari:

Xavier Agenjo ha dit...

La Biblioteca de la Universidad San Pablo CEU es la primera (creo) que en España ha instalado AquaBrowser.
http://aquabrowser.ceu.es/

Pero veo que el objetivo de cumplir con la Agenda de Lisboa, es decir, desarrollar una industria europea de las TIC, es algo que no se plantea casi nadie. Seguimos comprando fuera, practicamente siempre