- de que la universitat és cara,
- de que l’EEES suposa que la universitat sigui una empresa i
- de que les assignatures de 1r i 2n del nou pla estudis de la Facultat són ensopides i teòriques.
dimarts, 15 de juliol del 2008
Les queixes de la caixera
Ai l’estiu que ja tenim aquí, sembla que la feina s’acaba, però no. Nits d’estiu, llargues nits que permeten però tenir converses que durant el curs potser no tindries. Com la de no fa gaire amb una empordanesa de 20 anys amb el seu 2n curs de biblioteconomia acabat d’acabar (i aprovat!).
Ara treballa de caixera en un super per tenir diners amb els que poder passar el curs proper.
La caixera es queixa però [ves a saber si no haurem de dir que és una queixera] de diverses coses de la universitat i de la facultat. Els seus arguments els he sentit o llegit de boca d’altres estudiants i els trobo poc sustentats per la realitat i per això els comento i replico aquí.
De què es queixa aquesta estudiant de tardor a primavera i treballadora d’estiu? De tres coses:
Etiquetes de comentaris:
bibliotecaris,
declaració de Bolonya,
EEES,
Estudis de biblioteconomia,
universitats
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
4 comentaris:
Un amic m'envia un correu que diu:
"Vull dir-te que estic molt d'acord amb tu amb dues coses, de la teva conversa amb la caixera-bibliotecaria:
- Que el preu de matricula a les universitats hauria de ser el preu real del cost, amb una beca o alguna mena de subvencio segons els ingressos del conjunt familiar, per aquells que no puguin pagar. El sistema actual es profondament injust socialment i carisim per la societat.
- Que la universitat espanyola es ineficient. Be, aixo potser no ho dius aixi, pero ho dones a entendre i jo ho penso aixi. Segurament, i aixo ja es collita meva, es el cos i el cost social mes ineficient de la societat espanyola. En fi...
- Sobre el pla d'estudis de biblioteconomia ja no hi entro, algun dia que coincidim fent un cafe, en podem parlar."
Jo, hi estic d'acord (en que en podem parlar fent un cafè)
Sinceramente, me cuesta creer que el coste en educación es más ineficiente que pongamos por caso el coste del Ejército español, señores por favor no confundamos fundamentos y valores adquiridos gracias a las revueltas liberales que mucho tuvieron de social precisamente.
Yo creo que la mayor revuelta liberal hoy es hacer eficiente el estado del bienestar. Valores y eficiencia no están reñidos, o no deberian estarlo.
No acabo d'entendre perquè la universitat s'ha de pagar a preus reals i no pas les autopistes, la sanitat o la mateixa educació primària o secundària. El preu actual del bitllet de l'AVE només inclou les despesses d'explotació i no el cost de la infraestructura, que es va en tot amortitzant. No discutim que cal posar el que calgui per ampliar l'aeroport del Prat o doblar no se quines nacionals, ara bé, quan parlem d'universitats -que no és economia del totxo, per cert- tots són problemes. Us ho diu un que sense l'actual sistema públic d'universitats no tindria dues titulacions.
Publica un comentari a l'entrada