dijous, 27 de maig del 2010

Fer de bibliotecari fora d'hores laborals

Des de fa prop d’un mes cada dia laborable visito un edifici que té una conserge simpàtica i lectora. Quan la vaig conèixer s’estava llegint la saga del Clan del oso cavernario que li va encantar. Com a bona lectora li va saber greu acabar-la per abandonar un món en el que ella també havia viscut transportada per les novel·les.

Va continuar amb el Club Dumas, de l’Arturo Pérez-Reverte (de qui jo em llegiria amb ganes la darrera, El Asedio, si algú me la deixés). La acabar fa poc i no li va acabar de convèncer. Avui estava amb una novel·la nova, aquests de E.M. Foster i no n’estava animada.

Ja li he recomanat que anés a una biblioteca on l’aconsellaran i deixaran llibres, però no la he deixada convençuda. En aplicació de la 2a llei de la biblitoeconomia de S.R. Ranganathan (a cada lector el seu llibre) voldria fer-li una bona recomanació.

Jo crec que li agradarien les novel·les egípcies de Christian Jacq

Abans de fer-ho, però, m’agradaria tenir més opinions.

9 comentaris:

Josep Matas ha dit...

No suporto les denominades novel·les històriques. Quin horror! Per què no llegir directament Jane Austen o Stendhal? El CBUC va editar uns punts de llibre en un dels quals es llegia la cèlebre frase "les famílies felices són totes iguals, les famílies dissortades...". Jo tiraria per aquí, per aquesta. S'ho passarà bé des del primer full

sublibrarian of the year ha dit...

La llamada de la selva, de Jack London, sería mi primera sugerencia.

La segunda, y sólo si nota desprejuiciada a su interlocutora, La nave estelar, de Brian Aldiss.

Para un momento más High Brow: La cartuja de Parma.

Carme Fenoll ha dit...

Quan parlaves d'una persona que treballa de conserge he pensat en L'elegància de l'eriçó, de la Muriel Barbery. A mi em va agradar força perquè parla de forces lectures. També li recomanaria La paraula més bella, de la M. Mazzantini. Sort!

Lluís Anglada ha dit...

Les vostres propostes no m'acaben de convèncer.

La meva conserge avui estava començant una novel·la de la Mary Higgins Clark que li ha deixat la seva amiga. Jo li he recomanat l'Anne Perry http://www.anneperry.net/

Li he recomanat també que anés a la biblioteca del seu barri (Sants). Em diu que quan acaba la feina se'n va corrents a casa a cuidar la seva mare...

matilde urbach ha dit...

Recomanar sense conèixer el lector és un esport de risc!! (coneixent-lo, també, que jo ja vaig amb casc de tants llibres com m'han tirat pel cap!)
Cal ser prudents. Per tal de no prendre mal, hauríem de saber què porta a la maleta la teva lectora. Ós a banda, és clar.

Lluís Anglada ha dit...

Una Carme que m'escriu privadament i no gosa deixar la seva opinió aquí em diu:
"Si li va agradar molt El clan del oso cavernario, potser li agradaria La Catedral del Mar de Ildefonso Falcones i si no et crea conflictes estètics potser també li podries recomanar Els pilars de la terra o Un món sense fi de Ken Follet"

I l'encerta, que Els Pilars de la Terra ja se l'ha llegida i li ha agradat.

matilde urbach ha dit...

Va, jo m'arrisco: El assaigs de Montaigne.
Demana-li si ha llegit la Pilcher. I si no, la Lluïsa Forrellad, que és més nostrada.
I ´si ara li tira la cosa negra i criminal, doncs un Camilleri, que comença la caloreta i es posen molt i molt bé.

Lluís Anglada ha dit...

Ara que la cites, el Foc latent de la Forrellad, està bé?

matilde urbach ha dit...

No he llegit res de la Forrellad, jo. Però aquest hivern m'he fet un tip de recomanar Foc Latent i sobretot Retorn amarg (està ambientada en un poblet a peu de les Guilleries i això aquí Osona agrada). No me n'han tirat cap pel cap. I per a mi que també els hi havia agradat allò de l'Ós.